Frans Lanting Award 2015


Op de Blog van FotoClub De Wolden  ( achter het ledengedeelte ) plaatste clublid MarcelR een berichtje met de titel; Win een workshop met Frans Lanting!!
Dat maakte mij nieuwsgierig…

Het bleek om een fotowedstrijd te gaan van het Wereld Natuur Fonds (WNF) met als thema; “Wereld Natuur“. Bij de inzendingen zag ik de meest exotische landen en wildlife voorbij komen…tijd om de Nederlandse natuur te belichten. Vier foto’s heb ik ingezonden.

Tot mijn verbazing is de opname van ‘de Posbank’ ( Herikhuizerveld / N.P. Veluwezoom ), met als titel; Before Sunrise, genomineerd voor deze prijs. Van de ruim 5000 inzendingen zijn 25 foto’s genomineerd in de categorie; volwassenen. Daarnaast zijn er nog 2 categorieën; kinderen tot 12 jaar en de categorie; 12-18 jaar. Iedere categorie kent één vakjury winnaar.

Uit de 75 genomineerde foto’s (uit de drie categorieën tesamen) werd één Publiekswinnaar gekozen!

De uitslag was op zondagmiddag 13 december 2015, hiervoor hebben alle genomineerden een uitnodiging gekregen om aanwezig te zijn in het Museon te Den Haag waar tevens de expositie werd geopend die tot 16 maart 2016 te zien zal zijn.

Hoewel ik niet in de prijzen ben gevallen is deze opname wel opgenomen in het WNF boek:  Aarde op 1 – een reis om de wereld in 177 foto’s